Saturday, April 11, 2009

Video 3 - Boys & Girls of MRSM KT 98/99

The memories that should not fade..


video


Video credit to Duwe.
Photos are from A'a, Liza, G-na and Helmi's collections

Video 2 - Dudes of MRSM KT 98/99

Mari mengenang zaman silam.. ;)


video

Video 1 - Chicas of MRSM KT 98/99

Enjoy the video peeps!!!

video


Video credit to Duwe.
Photo collections from A'a, Liza and G-na.


Friday, April 10, 2009

MRSMKT Batch of 98/99 Reunion: Sireh Pulang ke Gagang Summary

I'm not gonna blog in detail of the reunion like A'ah..dia rajin, akoo malas.
So Im just gonna sumarize it quikli ok. Photos by me..and those not labelled is from Epimas.

DVD gambar2 reunion collected from everi1 is now available. Total of 1,545 photos including 170 old photos masa kita sekolah dulu.
Please contact A'ah & G-na with your address so they can send it 2 u guys or u guys pegilar pikap..kesian plak dorang nk post 1-1. Jgn Malas ok!

Also included in the DVD is the Reunion Launching Video..I'm trying 2 upload it to YouTube..tp slow semcm plak..will post them here when I've uploaded all 4 parts of the video.

The Summary:

X-MRSM KT students who took time off 4 the Career Talk.


Reunion x lengkap kalau x pekena Air Buah Gelas Besar Sbrg Takir...3x U-turn sblm sampai.


Still up @ 3am berlatih persembahan utk Pelancaran Reunion



Team Siswi..bole pegi ke ni??


Team Futsal X-KT. Menang 4-2 no sweat..


Dorm Saad bilik no 3..tiup kipas sampai berenti


Port bertenet...


Persembahan Zapin dr Pelajar MRSM Kt utk Pelancaran. Suddenli X-KT Ladies went on a frenzy (including my wife!!)..seriousli...seriousli? r u gals that desperade!!


Sronox tgk Students form 2 menari Zapin


Hadiah batch 98/99 kpd MRSM Kt


Menyanyi Lagu MRSM in BM & BI

From MRSMKT Batch of 98/99 Reunion: Sireh pulang ke Gagang

From MRSMKT Batch of 98/99 Reunion: Sireh pulang ke Gagang

Group Photo


Main REunion Commitee Photos


Malam BBQ Reunion: Kapel 'mengandung' wif their rendition of Senja Nan Merah


Berebut Kerusi demi Hamper RM40: Anugerah Kelas Teramai Reunion


Awni anak perempuan Nai. Bakal Pelajar MRSM KT 2019??

From MRSMKT Batch of 98/99 Reunion: Sireh pulang ke Gagang

Not as many as the original convo photo..but it was still equali fun!


Bergambar dpn Maktab sblm kami bergerak ke Pasar Payang.


Kami pun pulang...tp singgah sebentar di Kemamang makang...


...pais, sata, tepung goreng sotong, tepung goreng ikang dan macang2 ada.

TAMAT! See u guys again in 2019!! But hopefuli even sooner.

Sunday, April 5, 2009

The REUNION Chronicles : Part 1 - The Convoy

We said 5.30am, but since all of us were working on Friday, ramai yang lambat. We departed Burger King Gombak at 7am sharp.

We stopped at Hotel UiTM Dungun for lunch and since we're musafir, the boys chose not to go for Friday prayer. Plus, we were running out of time to make sure we arrive on time for the Career Talk.


briefing before departing for Maktab


We actually stopped at a mosque a few kilometres from Maktab to pray, shower and change into wearing smart casual for the Career Talk.

Am was leading an drove fast like nobody's business. We entered Maktab compounds at around 3.30pm. As scheduled.

Sila bersabar for pics. Office dah block uploading pix. Damn. Cam tau tau jer.



Wednesday, April 1, 2009

Dress codes (baju-baju untuk korang pack malam nih)

Helloooooooooo people of MRSMKT 98/99!!!!

Sudah excited mahu pulang ke gagang???

Jangan lupa pack pakaian2 yg sessuai untuk majlis dan akitiviti kita kay.

Friday :

Career talk
- smart casual (no round neck for boys, no jeans for girls)
Tahlil - menutup aurat (kalau boleh respek masjid and no jambul2, boys plis inform your WAGS)

Saturday :

Sports
- sports gear!!!! jangan lupa kasut sukan ya kawan2. kang kena pinjam kasut budak plak
Launching - nice & sopan (no round neck for boys, no jeans for girls)
BBQ - WHITE top / bottom. At least one major clothing item is white coz the theme is 'White Night'

thanks. c ya tomorro ya peeps!

A'a out.


Glossary :
WAGS - wives and girlfriends

CALL OF DUTY!

iyer...walaupn title mcm nama game, tapi ni adalah Panggilan utk semua pelajar2 yg join reunion MRSMKT99 untuk participate dlm beberapa xtvt masa reunion.

Mcm besalar Style budk2 MRSMKT...
smua preparation buat last minute tp results deliver sure gempax.
Kalau bole, bgtau bila nk buat persembahan tu 30 minit sblm waktu persembahan, sure persembahan terbaek yg dihasilkn. Kalau bgtau 2-3 hari awal, mesti boring jerk persembahannyer.

1. Sports: KITA VS budak2 mentah MRSMKT.
a. Football (boys): Capt - Helmi @ Kuda Pacuan 2 Kaki
b. Netball (girls): Capt - G-na @ G-raffah Malaysia
c. Volleyball (boys/girls): Capt - AM @ penAMpar

Dibawah pimpinan captain-captain ini, mari kita tunjukkan bahawa pengalaman, teknik & usia lewat mampu mencabar mereka2 ini yg masih mentah bak french fries McD yg dimasak x cukup masa & lupa letak garam.

Jangan lupa bawak pakaian bersukan

PASTIKAN awda memaklumkn kpd AJK semasa Registration, game mana awda nk join.
Kalau x bole nk main mana2 game, daftarkn diri sbg cheerleader kerana bak kata org tua-tua:
kalaupun kita kalah bertanding, biarlah kita menang bersorak.

2. Persembahan Hari Pelancaran dr X-students:
Below adalah info dr A'ah:
Persembahan diorang memang best. Ader tarian and maybe some other things.

Stakat menari shuffle 2, sape2 pn bole buat lar.
Mak aku surirumah 32 tahun pn menari shuffle kt dapur tiap2 hari.
Kalau dorang buat tarian Kipas or Tarian Lilin or Tarian Kuda Kepang mayb kita riso sket lar. Jadi cam besa, kami memerlukan ide2 bernas korang utk persembahan X-students.

Bini akoo ade terilhamkn sket idea semasa dia menyanyikn lagu lama N'sync & Backstreet Boys dlm toilet pg tadi. wakakaka..korang ingat x dulu kita selalu pakai lagu dorang2 ni utk persembahan tarian (choreographer mestilah Am & Arwah Aki).
Mujurlah zmn kita xde video phone & YouTube, kalu x malu woo org tgk kita menari dulu2.
Do throw us more ideas in the comments below.


Everybody..yeahhhh..rock ur body...yeahh..
Back 2 school alrite!

MH-MRSMKT99: KUL-KTR-KUL konvoi

Ding-Ding-Ding-Dong-Pengumuman, pengumuman.

Para peserta konvoi MH-MRSMKT99 KL ke KT pada 3 april 2009, berikut adalah maklumat konvoi anda:

Check Point : Burger King, Gombak
Tarikh : 3 April 2009, Jumaat
Masa : 5.30am (Bukan janji melayu)








Bagi mana-mana warga MRSMKT99 yang berminat untuk mengikuti penerbangan 2 hala ini, sila hubungi pilot-pilot yang telah disenaraikan untuk membuat reservation secepat mungkin.
Tempat duduk adalah terhad.

Bagi mana-mana pilot yang nk drive sendiri, sila hubungi ketua konvoi:Mark Jie untuk ditambah dlm senarai kereta konvoi.

Roger-roger.
MH is Malaysian Hospitality